NAGYBÖJT III.VASÁRNAPJA

 

NAGYBÖJT III.VASÁRNAPJA

2020. Március 15.            liturgikus szín: lila                       III. zsoltárhét

 

KATEKUMENÁTUS: Szentségekre (keresztelés, elsőszentáldozás, bérmálás), való felkészülés időpontja, heti alkalommal hétfőn és kedden, a plébánián délután 17 órától.

KERESZTÚTI IMÁDSÁG A TEMPLOMBAN: Nagyböjt péntekjein este 6 órakor keresztúti imádságot végzünk itt a templomban.

  1. Liturgikus és lelkipásztori események
  • Az MKPK március 5-én kiadott intézkedései továbbra is érvényesek.
  • A meghirdetett veszélyhelyzetben a templomok, mint a lelki feltöltődés és imádság helyei különösen is fontosak. Templomainkat nem zárjuk be, mégis felelősen és körültekintően kell eljárni. Kérjük, hogy aki betegnek érzi magát, önmaga és mások védelmében érezze lelkiismereti kötelességének, hogy mielőbb orvoshoz forduljon, mielőtt közösségbe megy. Különösen is figyeljünk idősebb embertársainkra.
  • Mint ismeretes, a 60 év felettiekre, a súlyos és a krónikus betegségben szenvedőkre különös veszélyt jelent ez a vírusfertőzés. Az Egyház tanítása szerint a vasár- és parancsolt ünnepnapi miselátogatási kötelezettség nem vonatkozik azokra, akik ezt komoly ok miatt nem tehetik meg (KEK 2181. és CIC 1245. kán.). Kérem, hogy az idősek és betegek a fennálló helyzetet lelkiismeretükben tekintsék komoly és súlyos oknak, ezért önmaguk és mások érdekében inkább maradjanak otthon.
  • Kérjük az idős, beteg, kórházi kezelés, műtét előtt álló híveket, hogy lehetőség szerint még kórházba kerülésük előtt kérjék a betegek szentségének kiszolgáltatását papjainktól otthonaikban.
  • Az otthon maradottak igyekezzenek több időt tölteni imádsággal egyénileg vagy szűk családi körben (CIC 1248. kán. 2. §.), a közszolgálati médián keresztül bekapcsolódni a szentmise ünneplésébe. A Veszprémi Főegyházmegye élő internetes közvetítést biztosít minden vasárnap, amit a honlapunkon és facebook-oldalunkon kísérhetnek figyelemmel.
  • A szentmiséken a perselyezést távozáskor az ajtóban állva tegyük meg (mivel a készpénz a betegség átadása szempontjából veszélyforrás, ezért nem célszerű, ha ez a kézbe áldozás előtt történik).
  • A gyermekek homlokának kereszttel történő megjelölését a fizikai kontaktus elkerülése miatt hagyjuk el. Helyette testi érintés nélküli áldást adhatunk a gyermekeknek.
  • A szenteltvíztartók használatának mellőzése idején bátorítjuk a híveket, hogy vigyenek haza otthonaikba szenteltvizet, melyet a sekrestyékben kérhetnek.

Az alábbi egyházmegyei programok elmaradnak:

A nagyheti és húsvéti szertartásokról, illetve az április 25-i, Bódi Mária Magdolna vértanúságának 75. évfordulóján tartott megemlékezésről, valamint a további egyházmegyei programokról később adunk információt a hatósági intézkedéseknek megfelelően.

H E T I M I S E S Z Á N D É K O K

14. SZOMBAT 18˚˚ Hálából a megtérés kegyelméért
15. NAGYBÖJT III. VASÁRNAPJA

III. Zsoltárhét

9˚˚

11˚˚

18˚˚

elhunyt Lajos

Pro Populo

elhunyt Testvérekért és elhunyt Szülőkért

16. HÉTFŐ 7˚˚ elhunyt József és elhunyt Ildikó
17. KEDD Köznap. 7˚˚ Tisztító, tűzben szenvedő lékekért
18. SZERDA Köznap. 7˚˚ elhunyt József édesapáéért
19. CSÜTÖRTÖK Köznap. 7˚˚ élő Veronika, Margaréta, és Bernadett unokákért
20. PÉNTEK Köznap. 7˚˚

18˚˚

élő és elhunyt Családtagokért

KERSZTÚTI IMÁDSÁG Kolping Család

21. SZOMBAT 18˚˚ elhunyt Szülőkért
22. NAGYBÖJT IV. VASÁRNAPJA

IV. Zsoltárhét

9˚˚

11˚˚

 

18˚˚

Hálából a házassági évf. élő Rebeka Rékáéért

elhunyt Brigitta édesanyáéért

élő Terézért és hálából a családjáéért

elhunyt József és elhunyt Anna

 

Comments are closed.