ÉVKÖZI 4. VASÁRNAP

 

 ÉVKÖZI 4. VASÁRNAP          

  1. Január 27. Vasárnap liturgikus szín: zöld             II. Zsoltárhét

KATEKUMENÁTUS: Az egyház beavató szentségeinek (keresztség, elsőáldozás, bérmálás) a felvételével lesz a kereső ember véglegesen az Egyház tagjává. Ezért ezeket a szentségeket a felnőttek esetében együtt szoktuk kiszolgáltatni. Természetesen sok olyan felnőtt van, aki már részesült gyerekkorában a három szentség valamelyikében, de elhagyta hitét, vagy keresztelése után egyáltalán nem kapott hit-tanítást, most azonban szeretne keresztényként élni és a szentségekben részesedni. Az erre való felkészítési folyamat a katekumenátus. Kezdés időpontja: 2019. február 4. Hétfő délután 5 órakor, a Regina Muni Plébánián, (Vp. Dózsa György u. 9. 8200.).

Jelentkezés: a plébániai irodán oktatás minden héten hétfőn és kedden délután 17 órától 18 óráig. A katekumenátus a felnőttkorban megtért, vagy az Egyháztól eltávolodott és oda visszatérni vágyó fiatalok és felnőttek bevezetésének módja az Egyházba. Mindazokhoz szól, akik fiatal vagy felnőtt korban keresik a hitet, többet szeretnének megtudni Istenről, kíváncsiak a keresztények életmódjára és be akarnak kapcsolódni a keresztény közösségbe. Ezek a fiatalok kis csoportokban kapnak meghívást a keresztény katekézis életre váltására, a megtérés elmélyítésére.

ELSŐPÉNTEK: Szerdán reggel a rózsafüzér társulat szentmiséje és a februári hónap imaszándékának ismertetése, csütörtökön este 6 órakor szentségimádást tartunk, pénteken reggel fél 7-kor gyónási lehetőség az elsőpéntekesek számára.

MEGJELENT a REGINA KRÓNIKA februári száma, ami elvihető.

BETEGEK KENETÉNEK FELVÉTELE, a BETEGEK VILÁGNAPJÁHOZ KAPCSOLODÓAN: A betegek kenete nem az utolsó kenet! Aki súlyos testi vagy lelki beteg, vagy komoly műtét előtt áll, vagy 70 éves elmúlt már, az kérheti a beteg szentségének a felvételét. Feltétele a szentgyónás”Kegyelmi állapot”. Szent II. János Pál pápa február 11-ét, a Lourdes-i jelenések első napjának évfordulóját (1858. február 11.) a betegek világnapjává tette. Így az idősebb testvérek minden évben felvehetik ezt a szentséget, megerősítést nyerve a szenvedő Krisztustól. Az Egyház gyakorlata így az apostoli hagyományra vezet vissza, amikor a betegek kenetét kiszolgáltatja.

EGYHÁZKÖZSSÉGI KÉPVISELŐTESTÜLETI GYÜLÉS 2019. február 15-én, pénteken délután 5 órakor a plébánián. Téma: A 2018-2019-es Zárszámadás és költségvetés.

SZENTFÖLDI körutazás HALADÓKNAK Utazási időpont: 2019. szeptember 16- 22. Irányár: 365.000 Ft. Egyágyas felár: 75.000 Ft. Jelentkezés: 50.000 Ft/fő előleggel.  Jelentkezni lehet a Regina Mundi Plébánián, és a templom sekrestyéjében, a plébánosnál.

H  E  T  I  M  I  S  E  S  Z  Á  N  D  É  K  O  K

2. SZOMBAT Urunk bemutatása (Gyertyaszentelő Boldogasszony). ünnepe 11˚˚

18˚˚

Keresztelés: Máté

Elhunyt nagyszülőkért és elhunyt szülőkért

3. VASÁRNAP

ÉVKÖZI 4. VASÁRNAP

IV. Zsoltárhét

9˚˚

11˚˚

 

18˚˚

Élő Csaba, Eliza, és Benedekért

Élő Balázs és élő Barnáért

(Elhunyt László Édesapáért)

Elhunyt Hedvigért és elhunyt Szilveszterért

4. HÉTFŐ Köznap,

a szerzetesi hivatásokért

7˚˚ Élő Klára és családjáért
5. KEDD Köznap,

Szent Ágota szűz és vértanú. e

7˚˚

8˚˚

Élő és elhunyt lelkipásztorokért

Szilágyi iskolai mise

6. SZERDA Köznap,

Miki Szent Pál és társai vértanúk. e

7˚˚ Rózsafüzér Társulat, élő és elhunyt tagjaiért
7. CSÜTÖRTÖK Köznap,

a papi hivatásokért

7˚˚

16˚˚

Körmendy család, élő és elhunyt tagjaiért

SZENTSÉGIMÁDÁS

8. PÉNTEK Köznap,

Emiliani Szent Jeromos és

Bakhita Szent Jotefina szűz. e

6ᵌᵒ

7˚˚

GYÓNTATÁS

Hálából a Szentlélek segítségéért

9. SZOMBAT Köznap, a papokért 18˚˚ Elhunyt Árpád és elhunyt Erzsébet szülőkért
10. VASÁRNAP

ÉVKÖZI 5. VASÁRNAP

I. Zsoltárhét

9˚˚

11˚˚

18˚˚

†Antal, †Katalin, †szülők, és †nagyszülőkért

Elhunyt Szülőkért, †Lajos és †Anna és testvéréért

István és Irén

 

 

 

Comments are closed.