ÉVKÖZI 18.VASÁRNAPJA

 

   ÉVKÖZI 18.VASÁRNAPJA

  1. Augusztus 11. Vasárnap liturgikus szín: zöld II. Zsoltárhét
  2. SZENTMISE IDÖPONT VÁLTOZÁS a héten nem reggel 7 órakor, hanem este 6 órakor vannak a szentmisék.

H  E  T  I  M  I  S  E  S  Z  Á  N  D  É  K  O  K

 

3. SZOMBAT Köznap. 18˚˚ Elhunyt Ernő és Aranka szülőkért
4. ÉVKÖZI 18. VASÁRNAP

II. Zsoltárhét

9˚˚

11˚˚

18˚˚

Elhunyt szülőkért és elhunyt nagyszülőkért

Pro Populo

Elhunyt Elek és Etelka szülőkért

5. HÉTFŐ

Köznap, Havas Boldogasszony. e

18˚˚ Elhunyt Miklósért
6. KEDD

Urunk Színeváltozása. ünnep

18˚˚ Elhunyt Tiborért és elhunyt családjáért
7. SZERDA Köznap, Szent II. Szixtus pápa és társai vértanúk. e 18˚˚ Rózsafüzér Társulat, élő és elhunyt tagjaiért
8. CSÜTÖRTÖK Köznap, Guzmáni Szent Domonkos áldozópap. e 18˚˚ Hálából a Szentlélek segítségéért
9. PÉNTEK Keresztről nevezett Szent Terézia Benedikta (Edith Stein) szűz és vértanú, Európa társvédőszentje. ünnepe 18˚˚ Elhunyt szülőkért
10. SZOMBAT Szent Lőrinc diakónus és vértanú. ünnepe 18˚˚ Szalai család, élő és elhunyt tagjaiért
11. ÉVKÖZI 19. VASÁRNAP

III. Zsoltárhét

9˚˚

11˚˚

18˚˚

Elhunyt szülőkért

Pro Populo

Jó papi szolgálatért és papi hivatásokért

 

 

 

 

ZARÁNDOKLAT SAN GIOVANNI ROTONDOBA

PATER PIO, A VILÁG LELKI ATYJA

Utazási időpont: 2019. október 14-18.

Utazással együtt 5 nap, 4 éjszaka

Utazás: a WizzAir menetrend szerinti járatával, valamint kényelmes,

légkondicionált autóbusszal

Jelentkezni lehet a zarándoklatra: Minden héten, kedden és csütörtökön: 9-12-óráig. REGINA MUNDI PLÉBÁNIA Hivatalában Stadler László Dezső plébános atyánál, Veszprém, Dózsa György u. 9. 8200.

Telefonszámon: (20) 823-2674.

Jelentkezési előleg: 50.000 Ft.

Program:

  1. nap: Budapest- Bari, San Giovanni Rotondo

Találkozás a Liszt Ferenc Reptér 2B Terminálján reggel 8.30-kor. Elutazás a WizzAir W6 2361 járatával 10.40-kor, érkezés Bariba 12.10-kor. Az érkezést követően városnézés Bariban, Puglia tartomány székhelyén. Látnivalói: a Szent Miklós bazilika, amelyben a szent ereklyéit őrzik, a San Sabino katedrális, valamint a Castello és a Szent Antal apát erőd megtekintése. Transzfer San Giovanni Rotondoba. Vacsora és szállás itt.

  1. nap: San Giovanni Rotondo

Egész napos zarándokprogram, ismerkedés San Giovanni Rotondoval. A szentté avatott Pater Pio sírjához a világ minden részéről évente több millió zarándok érkezik. A régi és az új templom megtekintése, majd szentmise, keresztút, Szenvedések háza (kórházlátogatás). Vacsora, szállás mint előző nap.

  1. nap: Monte San Angelo, Madonna Di Pulsano, Manfredonia

Egész napos kirándulás Gargano vidékének legszebb városaiba: elsőként Monte San Angeloba, a híres búcsújáró helyre – a San Michele barlangtemplom megtekintése és szentmise. A barlang a 6. századtól látogatott zarándokhely. Vásárlási lehetőség a vidék specialitásaiból: sajtok, szárított gyümölcsök, fűszerek, mandulás édességek és séta a középkori kis városka ódon utcáiban. Azt követően Madonna Di Pulsano-ba vezet az utunk, ahol egy 12. századi bencés kolostort és remetelakokat látogatunk meg. Majd Manfredoniába utazunk, mely város a Gargano hegység lábánál fekszik, nevét alapítójáról, Manfred királyról kapta. Városnézés keretében ismerkedés a pálmafákkal körbeölelt kikötővárossal: a Cattedrale San Lorenzo, mely a XII.sz-ban épült, a Castello, melynek építését még Manfred király kezdte, de csak az Anjou királyok fejezték be a következő évszázadban. Séta a mediterrán városka tengerparti promenádján és a kikötőben. Vacsora és szállás mint előző nap.

 

  1. nap: Alberobello – Ostuni- Matera (fakultatív program)

Reggelit követően utazás Alberobello-ba, amelynek jellegzetes építményeit, a kerek, darázsfészek-szerű lakóépületeket tekintjük meg. A trulli úgy készül, hogy minden tégláját kicsivel beljebb teszik, míg a tetőzet össze nem ér. Az építőanyagok így egymást stabilizálják. Ilyen épületek Apulián kívül, Szíriában és Örményországban találhatóak meg. Ezt követően látogatás a hegyre épült, festői Ostuniban, amely „La Città Bianca”, azaz Fehér város néven is ismert, amit fehérre meszelt épületeinek köszönhet. Majd utazás Matera-ba, az Európában egyedülálló településre, ahol az Anatóliára emlékeztető, sziklába vájt, belül freskókkal díszített épületek sokaságát láthatjuk, ami 1960-ig lakott település volt, azt követően pedig szabadtéri múzeummá nyilvánították. A várost az tette világhírűvé, hogy számos egyháztörténeti filmet, többet között Mel Gibson Passióját is itt forgatták. Vacsora, szállás mint előző nap.

  1. nap: Hazautazás

Reggeli után kevés szabadidő (szentmise), majd transzfer Bariba a reptérre.

Elutazás a WizzAir W6 2362 járatával 12.45-kor. Érkezés Budapestre a Liszt Ferenc 2B Termináljára 14.15-kor.

Szolgáltatások:

Szállás, elhelyezés: középkategóriás szállodában, 2-3 ágyas fürdőszobás szobákban

Ellátás: félpanzió

Részvételi díj: 185.000 Ft + 4. napi fakultatív kirándulás díja: 10.000 Ft (25 fő jelentkezése esetén) + minimális belépő

A részvételi díj tartalmazza az utazás költségeit, a reptéri illetéket, 1 db kézipoggyászt (max. 42 x 32 x 25 cm) és 1 db 20 kg-os feladott poggyászt, a szállást, a félpanziós ellátást, valamint a csoportkísérő idegenvezető költségeit is.

 

Comments are closed.