Események betöltése

« All Események

ZARÁNDOKÚT RÓMÁBA

november 6 @ 05:00 - november 12 @ 23:00

134Ft - 900Ft

 

ZARÁNDOKÚT RÓMÁBA

PADOVA – ORVIETO – RÓMA – ASSISI – LORETO

Lelki vezető: Stadler László Dezső plébános

Regina Mundi Plébánia Veszprém

A program során érintett világörökségi helyszínek: Róma, Vatikán, Assisi

Időpont:          2017. november 6-12. (7 nap / 6 éjszaka)

Utazás:           légkondicionált autóbusszal (WC, DVD, italautomata)

Útvonal:       Veszprém-Körmend-Graz-Klagenfurt-Udine-Padova-Orvieto-Róma-Assisi-Loreto-Rimini-Bologna-Ljubljana-Maribor-Veszprém

Elhelyezés:     3*-os szállodákban, 2-3 ágyas zuhanyozó/WC-s szobákban
Ellátás:           félpanzió (bővített kontinentális reggeli és menüvacsora)
 Tervezett program:
  1. nap: Indulás Veszprémből 5 órakor a VMK parkolójából (Veszprém Dózsa Gy. u. 2.) és utazás rövid pihenőkkel a Padova környéki szálláshelyre (1 éjszaka).
  2. nap: Reggeli után városnézés és szentmise Padovában: a Szent Leopold szentély és kapucinus rendház, a Szt. Antal bazilika, Donatello nagyszerű műve, a reneszánsz plasztika egyik fő alkotása, a Gattamelata szobor és a Prato della Valle főtér, megtekintése. Ezt követően továbbutazás Orvietóba: séta a sziklatetőre épült középkori óvárosban, ahova felvonóval és         helyi kisbuszokkal juthatunk fel. Az „Itália csodájának” is nevezett dóm megtekintése, mely     Olaszország egyik legszebb    építménye, belső terében lebilincselő freskóival (Brizzio-            kápolna). Vacsora, szállás Róma környékén (4 éjszaka). Rómába a bejutás saját autóbusszal         történik, ennek ellenére az egész napos városnézésnél a helyi tömegközlekedési eszközöket is         igénybe kell venni és hosszabb sétákra lehet számítani.
  3. nap: Reggeli után egész napos városnézés Rómában helyi idegenvezetővel autóbusszal, gyalogosan és tömegközlekedési eszközzel: Tre Fontane apátság (nevét arról a három forrásról     kapta, amelyek Szent Pál kivégzésekor ezen a helyszínen fakadtak), Szent Sebestyén          katakombák, Szent Pál bazilika, Colosseum (az ókori Róma gladiátorainak küzdőtere),            Forum Romanum (a politika egykori köztere, melyet csodás épületek díszítenek),  Victor    Emmanuel emlékmű, Capitolium (Róma leghíresebb dombja, az ókori vallási élet           központja, a téren Marcus Aurelius lovasszobrával). Szentmise várhatóan Tre Fontane apátságnál, vacsora és szállás: mint előző nap.
  4. nap: Reggeli után egész napos városnézés Rómában helyi idegenvezetővel autóbusszal, gyalogosan és tömegközlekedési eszközzel: Szent Péter tér (mely közel 100 000 ember befogadására alkalmas, és ahol a különböző egyházi szertartások is zajlanak), Szent Péter bazilika (az          apostol sírjára épített bazilika a világ legnagyobb keresztény temploma, itt található az a    gyönyörű Pietá szoborcsoport is, melyen Mária a keresztről levett fiát gyászolja),            altemplom (pápai kripták), Via dei Coronari (Róma egyik legfestőibb, antik üzletutcája a             XV-XVI. századból a Vatikán közelében, mely a kegytárgyakat árusító üzletekről kapta a “Rózsafüzér” elnevezést), Piazza Navona (a város egyik leglátogatottabb és legjellegzetesebb     központja, közepét három barokk szökőkút díszíti), Pantheon (a római kor templomai közül    az egyik legfontosabb és legimpozánsabb építmény), Santa Maria Sopra Minerva templom,       Quirinale domb. Szentmise Rómában, vacsora és szállás: mint előző nap. Vacsora után esti        autóbuszos és gyalogos városnézés az olasz fővárosban: Angyalvár, Trevi kút, Pantheon,             Spanyol lépcső.
  5. nap: Reggeli után egész napos városnézés Rómában helyi idegenvezetővel autóbusszal, gyalogosan és tömegközlekedési eszközzel: Lateráni bazilika (Róma legrégebbi bazilikája, “Róma és a   földkerekség minden templomának anyja és feje”), Piazza del Popolo, Santa Maria del Popolo (a XV. században épült reneszánsz szépségű templom egyik kápolnájában Caravaggio    két főművét – Szent Péter keresztre feszítését és Szent Pál megtérését – csodálhatjuk meg), Via   Veneto (kapucinusok temploma és rendházának megtekintése), Santa Maria Maggiore        bazilika (melynek boltozatát pompás mozaikok borítják), San Pietro in Vincoli templom   (ahol a II. Gyula pápa síremlékét díszítő gyönyörű Mózes szobor, Michelangelo híres alkotása           található). Szentmise Rómában, vacsora és szállás: mint előző nap.
  6. nap: Reggeli után utazás Assisibe, Szent Ferenc városába. Szent Rufinó dóm: Ferenc itt prédikált először és itt látható az a keresztelőmedence, ahol Szt. Ferenc és Szt. Klára elnyerte a keresztséget. Szent Klára bazilika: itt nyugszik Szt. Klára. Szent Ferenc bazilika és           kolostor: legfőbb látványossága a Giotto által festett, több mint 20 képből álló, Szt. Ferenc          legendáját ábrázoló freskósorozat. Santa Maria degli Angeli bazilika (Angyalos             Boldogasszony bazilika): hatalmas méretű építmény, melynek legfontosabb nevezetessége az       un. Porziuncola kápolna, mely Szt. Ferenc legkedvesebb tartózkodási helye volt,  itt   alapította meg szerzetesrendjét és itt halt meg 1226-ban. A megbocsátás szentélyeként is ismert Porziuncola kápolna búcsúi kiváltságot kapott. Szentmise Assisiben, majd továbbutazás             Loretoba. Ismerkedés a zarándokhely nevezetességeivel: a fő tér, a bazilika, és benne a           Santa Casa (Szent Ház) megtekintése. A legenda szerint ez a ház eredetileg Szentföldön állt,          ami köré a XV-XVI. században emeltek bazilikát. Vacsora és szállás Loretoban (1 éjszaka).
  7. nap: Korai reggeli után szentmise Loretoban, majd hazautazás rövid pihenőkkel, érkezés Veszprémbe a késő esti órákban.

 

A napi programok sorrendje felcserélődhet!

 

                                  35 fő esetén               30 fő esetén

Irányár:                     134 900 Ft/fő              142 900 Ft/fő

BBP biztosítás:            3 150 Ft/fő                  3 150 Ft/fő

Összesen:                138 050 Ft/fő              146 050 Ft/fő

 

– Kedvezmény:             – 5 000 Ft/fő    – 5 000 Ft/fő

 

Összesen:                   133 050 Ft/fő              141 050 Ft/fő

 

Előleg:                        – 50 000 Ft/fő  – 50 000 Ft/fő        2017.05.31-ig

Hátralék:                     83 050 Ft/fő    91 050 Ft/fő          2017.09.30-ig

 

A kedvezmény 2017.05.31-ig történő foglalás és előleg befizetése esetén érvényes.

 

1 ágyas felár:             27 000 Ft/fő               

 

Várható belépődíjak és egyéb helyszínen fizetendő költségek: kb. 55 €/fő

(belépődíjak, helyi közlekedési költségek, kötelező fülhallgató készülékek használata Rómában)

A részvételi díj tartalmazza az utazást, 6 éjszakai szállást félpanziós ellátással, az idegenforgalmi adót, a felsorolt programokat, a helyi idegenvezetést Rómában, a behajtási engedélyt Rómába, de nem tartalmazza a kötelező utasbiztosítást, a belépődíjakat és a helyszínen fizetendő költségeket valamint az egyéni adományokat.

ÉLMÉNYEKBEN ÉS KEGYELMEKBEN GAZDAG UTAZÁST KÍVÁNUNK!

 

JELENTKEZÉS: 2017. május 31-ig 50 000 Ft/fő előleg befizetésével.

A hátralék befizetése 2017. szeptember 30-ig esedékes.

 

ANNA TOURIST

Veszprém, Rákóczi u. 5.

Hétfő – péntek   9:00-17:00 óra között

tel.: 88/412-392    fax: 88/327-125   www.annatourist.hu    info@annatourist.hu

Részletek

Kezdés:
november 6 @ 05:00
Vége:
november 12 @ 23:00
Összeg:
134Ft - 900Ft

Szervezők

Stadler László Dezső plébános
ANNA TOURIST