ADVENT IV.VASÁRNAPJA

 

    ADVENT IV.VASÁRNAPJA

  1. December 22. liturgikus szín: viola  IV. zsoltárhét

Hirdetés:

BETLEHEMI JÁTÉK.: December 24-én: Kedden délután ½ 4-kor lesz a szokásos templomi betlehemes játék. Utána a betlehemi lángot is haza lehet vinni. Szeretettel várjuk a kedves testvéreket este 10 órakor az (éjféli) misén.

December 25-én: Szerdán, karácsony napján, vasárnapi rend szerint lesznek a szentmisék 9, 11, 18. ½ 11-től, az ünnepi szentmisénk előtt, szintén kará­csonyi zenés áhítatot hallgathatnak a testvérek.

December 26-án: Csütörtökön, karácsony másnapján, Szent István vértanú ünnepén is a vasárnapi rend szerint lesznek a szentmisék 9, 11, 18.

December 27-én: Pénteken, Szent János apostol ünnepe. Az ünnephez kapcsolódó szokásos bormegáldást – igény esetén – a 7 órakor reggeli szentmise vé­gén idén is elvégezzük.

December 31-én: Kedden, este 6 órakor év végi egyházközségi beszámoló és hálaadó, szentmisét tartunk az év minden kegyelmeiért.

Megjelent az új 2020-es INTENCIÓS KÖNYV a sekrestyében és a plébánián élőkért és elhunytakért szentmisét lehet felajánlani.

„EGY JÓ DISZNÓTOROS A VÁROS KÖZEPÉN“ Címmel invitálok mindenkit 2020. Január 11-én, szombaton a Regina Mundi Plébánia közösségházába és udvarára, élményekben és hangulatban nem szűkölködő disznóvágásra. A program reggel 7-kor, kezdődik. A jó hangulatot előre vételező szívet-testet melengető, népi kulacsban rejlő folyékony aranyt ne hagyjuk otthon. Sütemény pogácsa felajánlásokat szívesen várunk.

KATOLIKUS FARSANGI BATYUS BÁL: 2020. Február 14. Péntek este 18 órakor kezdődik, az Ipari Iskola tornatermében, megközelíthető az iskola főbejárata a porta felől. Belépő díj nincs, önkéntes felajánlást szívesen várunk, ez azért fontos, hiszen vannak költségei a bálnak. Élő zene és tánc jó hangulat várja az érdeklődőket, Szalai B

 

H E T I M I S E S Z Á N D É K O K

21. SZOMBAT Kaníziusz Szent Péter áldozópap és egyháztanító. e 18˚˚ Édesapa test-lelki gyógyulásért
22. DECEMBER

ÁDVENT IV. VASÁRNAPJA

IV. Zsoltárhét

9˚˚

11˚˚

18˚˚

elhunyt Éva-Krisztina

Pro Populo

elhunyt Irén édesanyákért

23. HÉTFŐ Köznap 6ᵌᵒ elhunyt János édesapáért

elhunyt János testvéréért

24. KEDD Köznap 22˚˚ elhunyt szülőért, nagyszülőkért, és elhunyt lelkipásztorokért
25. SZERDA

URUNK SZÜLETÉSE (KARÁCSONY). Főünnep

9˚˚

11˚˚

18˚˚

elhunyt Erzsébet édesanyáért

Pro populo

elhunyt Zoltán férj és édesapáért

26. CSÜTÖRTÖK

Szent István első szent vértanú. ünnepe

9˚˚

11˚˚

18˚˚

elhunyt Zsoltért

Pro Populo

elhunyt Elek és Etelka szülők és nagyszülőkért

27. PÉNTEK Szent János apostol és evangélista. ünnepe 7˚˚ élő és elhunyt Családtagokért
28. SZOMBAT Kaníziusz Szent Péter áldozópap és egyháztanító. e 18˚˚ élő és elhunyt Családtagokért
29. DECEMBER

SZENT CSALÁD VASÁRNAPJA

V. Zsoltárhét

9˚˚

11˚˚

18˚˚

elhunyt Nagyszülőkért

Bernadett gyógyulásáéért

elhunyt Dezső és Etelka szülőkért

elhunyt László és Aranka gyermekekéért

 

ADVENTI GYERTYAGYÚJTÁS „A”ÉV

 

  1. Vasárnap (Keresztvetés és a hívek köszöntése után)
  2. Ének: ÉE. 5.: Küldé az Úristen…

 

  1. Izaiás Isten üzenetét tolmácsolja: „Íme, a szűz fogan,fiút szül, és Emmanuel nevet adják neki, ami annyit jelent: Velünk az Isten.”

 

  1. Advent Jézus születésének az ünnepére készít fel. A születendő gyermekhez pedig hozzátartozik édesanyja, Szűz Mária, és nevelőapja, Szent József. Advent utolsó hete őket idézi fel előttünk: az alázatos szolgálóleányt, és a csendes, hűséges szolgát. Mindketten élő hittel működnek közre Isten tervének a megvalósulásában. Adventi koszorúnk negyedik égő gyertyája az ő hitükre, készségükre emlékeztessen, és hogy ez bennünk is kialakuljon, kérjük: „Jöjj, el, Urunk, Jézus!”

 

  1. Krisztus Urunk, te megtestesülésed titka által kinyilatkoztattad a világnak isteni dicsőségedet: adj nekünk életet az eljöveteled által!

Hívek: Jöjj, el, Urunk, Jézus!

 

  1. Te magadra vetted gyengeségeinket, részesíts minket irgalmadban!

Hívek: Jöjj, el, Urunk, Jézus!

 

  1. Amikor magadat megalázva először jöttél közénk, megváltottad a világot a bűntől: második eljöveteledkor mentsd fel minket bűneink minden terhétől!

Hívek: Jöjj, el, Urunk, Jézus!

 

  1. Te, aki élsz és mindeneket vezérelsz, engedd jóságosan, hogy birtokba vegyük el nem múló örökségünket, a te boldog országodat!

Hívek: Jöjj, el, Urunk, Jézus!

 

  1. Te az Atya jobbján ülsz, örvendeztesd meg az elhunytakat is színed látásával!

Hívek: Jöjj, el, Urunk, Jézus!

 

Mindenható, irgalmas Istenünk! Segíts, hogy szent vágyakozással siessünk Fiad elé. örök bölcsességeddel nevelj minket, hogy evilági elfoglaltságaink ne akadályozzanak közösségünket szent Fiaddal. Aki veled él és uralkodik, mindörökkön örökké. Amen.

(Uram, irgalmazz!-tól folytatódik a szentmise)

 

Comments are closed.